Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pietruszki i gruszki z pastą z suszonych pomidorów
1. Cebulę pokroić w piórka, przesmażyć aż się mocno skarmelizuje.
2.Suszone pomidory zmiksować z oliwą i ziołami ze słoika na jednolity mus, pod koniec dodać ziarna prażonego słonecznika.
3. Suszone borowiki włożyć do młynka do kawy i zmielić na jednolity puder grzybowy. Przesiać przez gęste sito.
4. Pietruszkę i gruszki obrać, drobno pokroić i połączyć z cebulą. Zalać wywarem warzywnym i powoli gotować, aż warzywa będą miękkie. W oddzielnym garnku zredukować o połowę białe wino wytrawne.
5. Kiedy warzywa będą miękkie, wlać śmietanę i mleko, doprawić solą i pieprzem i zmiksować na jednolity gładki krem.
6. Podawać z pastą z suszonych pomidorów, oliwą truflową, piaskiem borowikowym i paluszkami grissini.