Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany ser feta z pomidorami i miodem
Ser feta charakteryzuje się wyrazistym, idealnie słonym smakiem. Z tego względu połączenie go ze słodkim miodem, orzeźwiającym rozmarynem i delikatnymi pomidorkami koktajlowymi sprawi, że przekąska ta będzie idealnie skomponowana, a smak idealny!
1. Do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory, czosnek i rozmaryn.
2. Pomiędzy pomidorami układamy plastry sera feta, całość skrapiamy oliwą i miodem.
3. Tak przygotowaną zapiekankę posypujemy solą gruboziarnistą, kolorowym pieprzem i oregano.
4. Wstawiamy do nagrzanego do 200C pieca i pieczemy od 20 do 30 minut, aż ser ładnie się zapiecze na złoty kolor.
Doskonały dodatek do dań grillowych i tak po prostu na lunch np. z makaronem czy jako pasta do kanapek.