Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i pora

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 szt
por 3 szt
ogórek 2 szt
cebula 1 szt
cukier
sok z cytryny
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 5 łyżek
musztarda 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i pora

Kapustę białą kroimy drobno. Cebulę obieramy i siekamy. Pora białą cześć kroimy w cieniutkie plasterki. Składniki mieszamy i dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki. Majonez mieszamy z musztarda i jogurtem. Sos dodajemy do surówki. Mieszamy doprawiamy solą , pieprzem cukrem i sokiem z cytryny. Surówka ma mieć wyrazisty smak słodko kwaśny. Surówkę chłodzimy i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak