Przepis i sposób przygotowania na: Supełki z ricottą , czyli apetyczne bułeczki:)
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
mąka pszenna | 450 g |
drożdże świeże | 30 g |
ser ricotta | 125 g |
mleko 2% | 225 ml |
masło | 30 g |
sól | 1 łyżeczka |
cukier drobny | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
mleko 2% | 1-2 łyżki |
siemię lniane | 1 łyżeczka |
sezam | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: