Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym tofu i pomidorkami koktajlowymi
#wege Bezmięsna, lekka i bardzo prosta do przygotowania propozycja na lunch lub kolację dla wegan i wegetarian.
Sałatka z wędzonym tofu i pomidorkami koktajlowymi, cebulą i szpinakiem zawiera składniki, które idealnie komponują się ze sobą. Wyśmienicie smakuje podana z sosem bazyliowym z błonnikiem i nasionami chia oraz posypana orzechami włoskimi.
Opis przygotowania
Oczyść sałatę oraz szpinak.
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, cebulę na talarki, wędzone tofu w kostkę. Składniki wymieszaj w misce.
Sos bazyliowy z błonnikiem i chia Prymat, przygotuj zgodnie z instrukcją: mieszając zawartość opakowania z oliwą z oliwek i wodą lub z jogurtem naturalnym.
Na 10 minut przed podaniem sałatkę polej przygotowanym sosem bazyliowym. Wszystko wymieszaj. Na koniec posyp orzechami włoskimi.
Smacznego!