Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami
Jeśli jeszcze nie mieliście okazji wypróbować sałatki z tortellini, z brokułem i pieczarkami to gorąco polecam. Jest to sałatka do której chętnie wracam, gdy brakuje mi pomysłu na lunch lub kolację.
Przygotujcie składniki - tutaj świetnie sprawdzą się warzywa konserwowe - pieczarki oraz seler. Do tego ananas z puszki, który nadaje charakterystycznego, słodko-kwaśnego akcentu. Całość polewam sosem, który powstaje na bazie majonezu i przypraw.
Prosty przepis na smaczną sałatkę. Polecam wypróbujcie. Jeśli macie swoje ulubione składniki, z którymi chętnie łączycie brokuły w sałatkach - dajcie znać w komentarzach.
Seler konserwowy i pieczarki wykładam na sitko do odsączenia zalewy. Plastry ananasa kroję w kostkę i również odsączam na sitku z soku.
Do miski przekładam tortellini, odsączony seler i pieczarki. Dodaję ananasa i brokuły. Majonez, kolorowy pieprz i sól morską delikatnie mieszam ze składnikami sałatki. Sałatkę odstawiam do lodówki, aby smaki się połączyły. Podaję schłodzoną, posypaną świeżo mielonym pieprzem kolorowym i posypaną szczypiorkiem.