Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane z białym serem i czosnkiem
Koniecznie spróbujcie placków ziemniaczanych z serem białym, który wymieszany ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem smakuje wyjątkowo. Delikatny, kremowy ser jest idealną bazą, która nadaje się do "przyjmowania" wyrazistych w smaku dodatków: słonych, kwaśnych czy ostrych. Spróbujcie tylko jak smakują chrupiące z wierzchu placki ziemniaczane zestawione z kremowym serem białym o intensywnie czosnkowym smaku.
1. Ziemniaki, cebulę obrać, zetrzeć na tartce, dodać jajka, mąkę oby nie było za gęste.
Doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym. Smażyć na złoty kolor.
3. Śmietanę wymieszać z serem wycisnąć czosnek przez praskę. Doprawić solą i pieprzem odstawić na 1 godz.do lodówki. Na gorące placki wyłożyć tak przygotowany ser. Polecam;)