Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa z kaszą kuskus
Pieczone warzywa z kaszą kuskus stanowią idealny dodatek do wielu dań. Mogą też być daniem samym w sobie, na przykład dla osób niejedzących mięsa. Posiłek z kaszą kuskus jest pożywny i sycący.
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy warzywa w mieszance oliwy i PRZYPRAWY DO WARZYW I SALATEK PRYMAT, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
KROK 2: PIECZEMY WARZYWA
Warzywa wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy do miękkości, około 30-40 minut.
KROK 3: PRZYKŁADOWE SPOSOBY PODANIA
Warzywa posypujemy rukolą lub bazylią. Podajemy z ugotowaną kaszą kuskus.