Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z masą budyniową i orzechami
Przepis na te pączki to hit wśród Użytkowników serwisu Doradca Smaku. Dokładny opis przygotowania ciasta na pączki oraz krok po kroku rozpisany sposób ugotowania masy budyniowej, którą przełożone zostaną upieczone te małe słodkie wypieki. Przeczytajcie dokładnie opis i zabierajcie się do pracy!
1. Drożdże rozpuść w 1/2 szklanki mleka i odstaw w ciepłe miejsce aby wyrosły. Następnie wszystkie pozostałe składniki wsyp do miski dodaj wyrośnięte drożdże i wyrób szybko ciasto. Gdy ciasto jest za twarde dodaj troszkę mleka. Wyrobione ciasto odstaw na 1h do wyrośnięcia. Uformuj pączki i smaż na tłuszczu. Po upieczeniu przecinamy na pół i wypełniamy kremem budyniowym. Górę posypać cukrem pudrem i orzechami.
2.Masa budyniowa: W 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy budyń, cukier i żółtko. Resztę mleka zagotować. Do gotującego wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć i porcjami dodać budyń. Zmiksuj.