Przepis i sposób przygotowania na: Pączki serowe
Przepis na pyszne pączki serowe. To właśnie dodatek sera sprawia, że ciasto staje się delikatne i puszyste. Pamiętajcie, aby ok. 30 minut przed wyrabianiem ciasta, wszystkie składniki zostały wyjęte z lodówki. Samo ciasto robi się niezwykle łatwo. Skupcie uwagę na tym, aby pączki serowe zostały dobrze upieczone. W tym celu wybierzcie odpowiedni rondelek lub patelnie z wysokim rantem. Pączki nie wychodzą tłuste, ale jeśli się tego obawiacie dodajcie do ciasta odrobinę alkoholu.
Twaróg zmielony wyrobić z jajkami na jednolitą i gładką masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i zmiksować razem wszystkie składniki. Na koniec dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową i wymieszać całość łyżką. W głębszym rondelku rozgrzać olej. Łyżką nakładać małe porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pączki ostudzić i udekorować.