Przepis i sposób przygotowania na: Obiad: Spaghetti alla puttanesca
1. W garnku z dodatkiem soli zagotuj wodę i utrzymuj wrzenie.
2. Anchois, kapary oraz oliwki odsącz z zalewy, a oliwki przekrój na połówki.
3. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem podsmaż czosnek, papryczkę chili i anchois. Smaż do momentu, aż anchois się rozpadną na mniejsze kawałki (możesz je rozgnieść przed smażeniem).
4. Dodaj pomidory z sosem i rozgnieć je na patelni drewnianą łyżką. Duś wszystko przez około 20 minut, a następnie dodaj oliwki i kapary.
5. Ugotuj makaron al dente i przełóż jeszcze gorący na patelnię. Dodaj odrobinę wody z makaronu, chwilę podgotuj, zamieszaj i przełóż na talerz.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.