Przepis i sposób przygotowania na: Mini taco bites z krewetkami i czosnkiem marynowanym
1. Z tortilli wytnij szklanką kółeczka. Umieść je w formie do muffinek.
2. Zapiecz przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
3. Poszatkuj drobno szalotkę i czosnek. Wrzuć na rozgrzane masło do zeszklenia. Po chwili dodaj krewetki (obrane i oczyszczone). Dodaj świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Odstaw do ostygnięcia.
4. Pokrój awokado, czosnek marynowany, ogórka, pomidory, oliwki. Zetrzyj na wiórki cheddar.
5. Każdą sakiewkę posmaruj pastą z pomidorów. Dodaj cząstki awokado, czosnek marynowany Smak, czarną fasolę, oliwki, ser cheddar, kawałki ogórka, świeże pomidory i usmażone na maśle krewetki.