Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w chrupiącej panierce
Najlepszy kotlet schabowy to taki, w którym jest miękkie, soczyste mięso i chrupiąca panierka. Chrupiąca panierka do schabowego powstaje z podwójnego panierowania - najpierw w mące, a potem w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Kroki postępowania
Schab utłuc tłuczkiem na dość cienki kotlet, a następnie oprószyć z obu stron przyprawą do dań Kucharek i odstawić na 30 minut do lodówki.
Kotlet panierować w mące.
Następnie panierować w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i pieprzu czarnego.
Chrupiąca panierka do schabowego powstaje z podwójnego panierowania w mące i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
W tym kroku należy obtoczyć mięso w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Kotlet schabowy przygotowany w takiej panierce jest bardzo chrupiący i smaczny.