Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki krabowe z grilla
Grillowane owoce morza to świetny pomysł! Wystarczy tylko dobry przepis i mamy to! Wbrew pozorom nie tylko krewetki, małże czy kalmary nadają się do grillowania. Paluszki krabowe z grilla to nieoczywista, ale wyjątkowo pyszna propozycja. Przekonajcie się sami!
Ziemniaka dokładnie wymyć i ugotować w mundurku.
Gdy ostygnie, zdjąć skórkę i rozgnieść widelcem z dodatkiem masła. Dodać paluszki krabowe, pokrojoną drobno papryczkę chili, posiekaną dymkę, sos rybny, pastę paprykową, pieprz biały i dokładnie roztrzepane białko.
Z tak przygotowanej masy formować kotleciki.
Kaszę kukurydzianą połączyć z ziarnami sezamu i panierować w niej wcześniej przygotowane kotleciki.
Gotowe kotleciki odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Po tym czasie grillować kotleciki, po 3-4 minuty z każdej ze stron. Smacznego!