Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolacja: Bulgur z awokado, pomidorkami i granatem

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dieta wegetariańska | Dzień 1 | Kolacja

 

Bulgur z awokado, pomidorkami i granatem. Bulgur to rodzaj kaszy powstałej z pszenicy twardej. Cechuje się stosunkowo dużą zawartością błonnika pokarmowego, głównie jego frakcji nierozpuszczalnej. Dzięki czemu wpływa na wzmożenie ruchów perystaltycznych i regulację pasażu treści jelitowej.

 

Składniki:

kasza bulgur 44 g (4 łyżki)
pomidorki koktajlowe 96 g (6 szt.)
granat 34 g (2 łyżki)
awokado 114 g (ok. 1/2 szt.)
jogurt naturalny 2% 46 g (2 łyżki)
Bazylia suszona Prymat 1 g (2 szczypty)
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 g (2 szczypty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 g (2 szczypty)
Pieprz czarny mielony Prymat 2 g (2 szczypty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja: Bulgur z awokado, pomidorkami i granatem

W tym wegańskim przepisie na kaszę znajdziesz bogactwo orientalnych aromatów. To także ciekawe połączenia smakowe - granat, pomidorki i awokado tworzą razem cudowną mieszankę. 

1. Kaszę gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut.

2. Pomidorki umyj i pokrój.

3. Owoc granatu przekrój i wyłuskaj ziarenka.

4. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i pokrój w kostkę.

5. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

Kolacja z wegańską kaszą poleca się na każdy wieczór. Tyle smaku w takim prostym przepisie - czego chcieć więcej? Polecam! 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak