Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl truskawkowy z arbuzem na kefirze
Koktajl z kefirem z kombinacją owocową - truskawki i arbuz to mieszanka słodkości i świeżości. Truskawki nadają koktajlowi słodyczy i intensywnego smaku. Arbuz dodaje słodyczy oraz orzeźwienia. Do tego kefir, który sam w sobie jest delikatnie kwaśny. Całość tworzy niesamowity smak, a słodycz możesz regulować poprzez odpowiednią ilość miodu lub cukru.
Ciekawym dodatkiem do koktajlu z kefirem będzie sok z limonki lub mięty. Pycha!
1. Truskawki płuczemy, szypułkujemy, przekładamy do malaksera.
2. Z miąższu z arbuza wyciągamy wszystkie pestki, kroimy w kąski i przekładamy do truskawek.
3. Owoce miksujemy do uzyskania owocowego koktajlu.
4. Połowę owocowego koktajlu przelewamy do szklanek, do pozostałości dodajemy łyżeczkę miodu i wlewamy kefir - miksujemy.
5. Powstały koktajl wlewamy na warstwę owocową - podajemy tuż po przygotowaniu.