Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane oscypki podawane z żurawiną

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Grillowane oscypki na grillu to rarytas, którego posmakujecie nie tylko w górach, ale również na grillu przygotowanym w ogrodzie. Ich dodatkiem z pewnością zaskoczycie wszystkich gości!

Składniki:

Składniki:

Żurawina klasyczna Smak
oscypek dowolna ilość sztuk

Porada

Oscypek możemy zastąpić serem halloumi, feta lub serem camembert, polecam sery podawać z grillowanymi owocami jak, ananas, melon, gruszki, jabłka i oczywiście konfiturami.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane oscypki podawane z żurawiną

Grillowane oscypki z żurawiną to przekąska, której można posmakować nie tylko na Podhalu. Możecie przygotować ją również w swoim domu! Wystarczy jedynie grill, patelnia grillowa lub grill elektryczny, by miękkie, aromatyczne oscypki były gotowe. Możecie jeść je same, podane z żurawiną klasyczna SMAK, ale by urozmaicić swoje menu - dodajcie je zamiast sera żółtego do kanapki. Świetnie sprawdzi się do kanapki z szynką oraz jajkiem sadzonym. Taką kanapkę, możecie zapiec w formie tosta i cieszyć się niepowtarzalną przekąską. 

1. Oscypki należy grillować na bardzo rozgrzanym grillu po 2 minuty z każdej strony.

Ważne jest aby były przypieczone z wierzchu, ale miękkie w środku.

Grillowane oscypki należy podawać z żurawiną, która swoją słodyczą przełamie ich słony smak. Nie od dziś znane jest to połączenie smaków. 

Polecam też przepis na kotleciki z tofu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak