Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana i pieczona w piwie

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
piwo 1 litr
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wywar warzywny 1 litr
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana i pieczona w piwie

Golonki należy umyć. Należy zagotować wywar warzywny, wrzucamy listki, ziele angielskie, kminek, tymianek, majeranek, czosnek, koncentrat,gotujemy 20 minut, studzimy.Wlewamy piwo, wrzucamy golonki. Zostawiamy mięso na 24 godziny. N drugi dzień dodajemy łyżkę soli, gotujemy mięso na małym ogniu 90 minut.A następnie pieczemy w wysokiej temperaturze około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.10.2015 23:49
mimo kalorii zajadam , zreszta wszyscy w domu uwielbiamy goloneczki
w mojej kuchni 02.10.2015 09:15
raz na jakiś czas golonka pyszna
Wacław 02.10.2015 08:39
lubię takie mięska :-)
Konczi 01.10.2015 20:20
Dla mężczyzny idealna danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak