Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 400-500 gram
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
papryka czerwona 1
kiełbasa dowolna 350-400 gram
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z papryką

Kroki postępowania

1
Fasolkę moczymy przez noc ww wodzie. Następnego dnia odcedzamy ją, przekładamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
2
Paprykę kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni (na dwóch łyżkach oliwy).
Krok 2 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
3
Przesmażoną paprykę dodajemy do fasoli i razem gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
4
W tym czasie podsmażamy i przyprawiamy kiełbasę pokrojoną na kawałki. Po czym dodajemy ją do fasoli i papryki.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
5
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. W razie potrzeby danie można zgęścić mąką wymieszaną ze śmietanka lub wodą.
Krok 5 - Fasolka po bretońsku z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.08.2015 17:27
ulubione danie mego męża
marcia7 03.08.2015 13:05
jest przepyszna
Aleksandra/Olcia 03.08.2015 12:14
mniam mniam
Aannkaa82 03.08.2015 10:35
Pyszności :)
Wacław 03.08.2015 09:46
jedno z moich ulubionych dań ;-)
IKrakowianka 03.08.2015 09:33
bardzo lubię takie dania
bertpvd 03.08.2015 09:26
klasycznie i smacznie
w mojej kuchni 03.08.2015 08:47
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak