Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissanty z truskawkami, malinami i żurawiną

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Croissanty na słodko z dodatkiem żurawiny to idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Te chrupiące rogaliki z ciasta francuskiego kojarzą się z paryskim śniadaniem. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować do nich słodkie nadzienie na bazie truskawek oraz malin!

Składniki:

croissant 2 sztuki
truskawki świeże 100 gramów
maliny świeże 100 gramów
ser żółty 3 plastry
Żurawina klasyczna Smak ok. 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Croissanty z truskawkami, malinami i żurawiną

Croissanty niezaprzeczalnie kojarzą się z francuskim śniadaniem. Można przygotować je na słodko, słono lub jeść z dodatkiem masła. Jak przygotować do nich słodkie nadzienie?

1. Pierwszego croissanta przekrój na pół. Na jednej z połówek połóż pokrojone na pół truskawki bez szypułek. Dodaj na wierzch żurawinę i przykryj.

2. Drugiego croissanta również przekrój na pół. Połóż maliny z dodatkiem żurawiny na plastry sera, zawiń je w ruloniki. Połóż je na połówce i przykryj całość.

W tej wersji croissanty to idealny pomysł na śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak