Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bounty

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

ciasto kruche 1 opakowanie

Kokosowe wnętrze

wiórki kokosowe 200 g
mleko 2% 400 ml
likier kokosowy 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanki
masło 80-90 gram

Polewa

kakao 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
masło 100 g
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
mleko 2% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bounty

Ciasto przekładamy do formy i nakłuwamy spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 25-30 minut. Gotowe ostudzić.
Pół szklanki mleka wymieszać z budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem. Do gorącego mleka dodać wiórki kokosowe, likier oraz rozrobiony budyń. Gotować na małym ogniu mieszając. Na koniec dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki i mieszać do połączenia składników. Odstawić na chwilę do przestygnięcia, po czym wyłożyć na ostudzony spód z ciasta.
Żelatynę zalać mlekiem i odstawić na chwilę. Masło, śmietanę i cukier umieścić w rondelku i rozpuścić. Dodać żelatynę oraz kakao i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Polewę rozprowadzić na cieście. Gotowe wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 23.11.2015 18:33
Świetny przepis
halina17 22.11.2015 19:53
Dobre ciasto.
sabik86 22.11.2015 16:12
Uwielbiam kokosowe ciasta, a taka tarta musi być pyszna:-)
norweska20 22.11.2015 15:49
smakowita propozycja
Justi2401 22.11.2015 15:33
Świetny pomysł na ciasto :)
Wafelek2601 22.11.2015 11:47
Smaczne ciasto
mileneczka5 22.11.2015 11:46
pyszne ciasto-moje smaki.
gosia56 22.11.2015 11:45
na pewno pyszne
Madzai 22.11.2015 11:41
Super do kawki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak