Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonara z dynią i fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dkg
makaron spaghetti 20 dkg
dynia 1/3 sztuki hokaido
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
fasolka szparagowa 15 dkg
śmietana 30% 1 szklanka
sól i pieprz 1 do smaku
parmezan 1 łyżka starta
wino białe wytrawne 100 ml
żółtko jajek 2 sztuki
bazylia świeża 1 do smaku
masło klarowane 1 do smażenia
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara z dynią i fasolką

Kroki postępowania

1
Cebule obieram i kroję drobno następnie ją przesmażam na odrobinie masła.
Krok 1 - Carbonara z dynią i fasolką foto
2
Do cebuli dodaję pokrojony boczek , czosnek dalej smażę.Wykładam na talerz.
Krok 2 - Carbonara z dynią i fasolką foto
3
Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Dynię obieram i kroję w kostkę.
Na tłuszczu który wytworzył boczek podsmażam dynię z papryką pokrojoną.


Krok 3 - Carbonara z dynią i fasolką foto
4
Do garnka wlewam połowę śmietany i podgrzewam. Do reszty śmietany dodaję żółtka , ser i mieszam.
Krok 4 - Carbonara z dynią i fasolką foto
5
Wlewam do gotującej się śmietany, podgrzewam ale nie gotuję i wyłączam gaz. Sos jak postoi to zgęstnieje. Doprawiam solą pieprzem, dodaję boczek i mieszam. Makaron dodaję do sosu, razem z dynią.
Krok 5 - Carbonara z dynią i fasolką foto
6
Podaję z bazylią świeżą.
Krok 6 - Carbonara z dynią i fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 26.04.2017 18:40
Smakowicie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak