Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara z dynią i fasolką
Kroki postępowania
Na tłuszczu który wytworzył boczek podsmażam dynię z papryką pokrojoną.
boczek wędzony | 15 dkg |
makaron spaghetti | 20 dkg |
dynia | 1/3 sztuki hokaido |
cebula | 1 sztuka |
papryka czerwona | 1/2 sztuki |
fasolka szparagowa | 15 dkg |
śmietana 30% | 1 szklanka |
sól i pieprz | 1 do smaku |
parmezan | 1 łyżka starta |
wino białe wytrawne | 100 ml |
żółtko jajek | 2 sztuki |
bazylia świeża | 1 do smaku |
masło klarowane | 1 do smażenia |
czosnek | 1 ząbek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: