Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz rosyjski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
marchewki 2 szt
seler naciowy 3 łodygi
masło 3 łyżki
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 ząbki
pomidory 3 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bulion wołowy 1 l
kwaśna śmietana 3 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz rosyjski

Buraczki, marchewkę, łodygi selera pokroiłem w duże słupki. Cebulę w kostkę, czosnek przecisnąłem przez praskę. Pomidory sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem w drobną kostkę.

W garnku rozgrzałem masło, wrzuciłem cebulę i czosnek, smażyłem na małym ogniu przez 5 minut. Dodałem do garnka pozostałe składniki zupy, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem przyprawy, gotowałem na małym ogniu około godziny. Doprawiłem do smaku pieprzem i zakwasiłem lekko sokiem z cytryny. W osobnym naczyniu podałem śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 05.06.2017 23:35
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak