Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe muffinki z kremem
Muffinki jagodowe z kremem to doskonała propozycja dla miłośników świeżych owoców i delikatnych kremów. Jagody dodają muffinom wyjątkowej soczystości i intensywnego smaku, podczas gdy krem nadaje im aksamitnej konsystencji i subtelnej słodyczy.
Muffinki jagodowe z kremem to doskonała propozycja na deser na specjalne okazje ale też pyszna przekąska na co dzień.
Kroki postępowania
Margarynę stopić, przestudzić. Dodać rozkłócone jajka, ekstrakt z wanilii wodę gazowaną, wymieszać.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder. Delikatnie połączyć suche i mokre składniki. Dodać jagody, krótko wymieszać.
Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do 3/4 wysokości nałożyć ciasto. piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.