Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójny schabowy

Robiliście już podwójny schabowy ? Jeśli nie to koniecznie nadróbcie zaległości.

Z moim mężem to jest tak, że często oglądając Kuchenne Rewolucje namawia mnie abym coś zrobiła co przypadnie mu do gustu. I tak też właśnie było po jednym z ostatnich odcinków. Padło na podwójny schabowy. Muszę przyznać, że taki schabowy smakuje jednak inaczej niż ze schabu i karkówki osobno. Jeśli nie mieliście okazji spróbować takiego kotleta to zróbcie bo naprawdę warto.

 

PODWÓJNY SCHABOWY

 

Podwójny schabowy

5 kotletów ze schabu
5 kotletów z karkówki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta ( tyle ile potrzeba )
jajka ( tyle ile potrzeba )
olej do smażenia

Każdy kotlet rozbić tłuczkiem.
Na kotlet karkowy położyć schabowy i jeszcze trochę rozbić oba razem.
Posolić i oprószyć pieprzem.
Kotlety obtaczać w bułce tartej, w rozmąconym jajku i ponownie w bułce tartej.
Kotlety smażyć na rumiano z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak